Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Η Τσέλσι λέει ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση της Βρετανίας «χαλάρωση των κυρώσεων»

Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι θα ξεκινήσε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να «χαλαρώσουν» οι κυρώσεις που αφορούν τη λειτουργία του συλλόγου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τσέλσι μετά από την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον Ρομάν Αμπράμοβιτς η οποία επηρεάζει και την λειτουργία του συλλόγου.

Οι οπαδοί των «Μπλε» ανησυχούν για την επόμενη ημέρα του κλαμπ αφού η Τσέλσι δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές ενώ θα υπάρξουν θέματα με την πώληση εισιτηρίων.

Νωρίτερα, η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις σε μια προσπάθεια της να καθησυχάσει τους φίλους των Λονδρέζων είχε γράψει στο twitter: «Η συγκεκριμένη ενέργεια κατά όσων έδωσαν τη δυνατότητα να εγκαθιδρυθεί το καθεστώς Πούτιν ήταν προτεραιότητα μας. Ξέρω ότι αυτή η κίνηση προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Premier League και τους συλλόγους προκειμένου το πρωτάθλημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα αλλά και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου θα επιχειρήσουν να «χαλαρώσουν» κάπως αυτές τις κυρώσεις, πάντα κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι

«Η Τσέλσι ενημερώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με δεδομένο το 100% της ιδιοκτησίας της Τσέλσι και των σχετιζόμενων εταιριών, η Τσέλσι κανονικά θα αντιμετώπιζε τις ίδιες κυρώσεις με τον κ. Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε γενική άδεια που επιτρέπει στην Τσέλσι να διατηρήσει ορισμένες δραστηριότητες.

Θα δώσουμε τους αγώνες της ομάδας αντρών και γυναικών απόψε κόντρα σε Νόριτς και Γουέστ Χαμ αντιστοίχως, και σκοπεύουμε να εκκινήσουμε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με πεδίο εφαρμογής της άδειας. Αυτό θα περιλαμβάνει αίτημα να επιτραπεί η τροποποίηση της άδειας, προκειμένου ο σύλλογος να λειτουργεί όσο το δυνατόν κανονικά. Θα αναζητήσουμε επίσης καθοδήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων στο Ίδρυμα της Τσέλσι και στο σημαντικό έργο του στις κοινότητές μας.

Ο σύλλογος θα ενημερώσει περαιτέρω όταν κριθεί αναγκαίο να το κάνει».

By