Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Η Turkish Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις έως τις 20 Απριλίου

Το μέτρο αποκλείει τη μεταφορά βασικών αγαθών.

Η Turkish Airlines ανέστειλε όλες τις εγχώριες πτήσεις έως τις 20 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bilal Eksi μέσω Twitter.

Η απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την Τουρκία από 31 πόλεις για 15 ημέρες, καθώς χρειάστηκαν περισσότερα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωναϊού. Το μέτρο αποκλείει τη μεταφορά βασικών αγαθών.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας είχε ήδη αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι την 1η Μαΐου και είχε περιορισμένες υπηρεσίες σε 14 πόλεις του έθνους.

Εντωμεταξύ, χθες με νέο διάγγελμά του, ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Tούρκος Πρόεδρος είπε ότι απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό.

Η απαγόρευση αυτή μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο, είπε. Όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

By