Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Βουλγαρία θα διαπραγματευτεί για την απόκτηση 8 αμερικανικών F-16

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας πρότεινε σήμερα στην κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16V Block 70, έγινε σήμερα γνωστό από τον υφυπουργό Ατάνας Ζαπριάνοφ.

«Η απόκτηση των πολυλειτουργικών μαχητικών αεροσκαφών όπως τα F-16V Block 70 των ΗΠΑ, που διαθέτουν ραντάρ και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα ανεβάσει σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο τις δυνατότητες της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας (…) και θα εξαλείψει την εξάρτηση της Βουλγαρίας από τρίτες χώρες» εξήγησε ο ίδιος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που συνομίλησε την Τρίτη στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, τον διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναπτύξει την αμερικανική πρόταση, «προκειμένου να είναι συμβατή στις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις του προϋπολογισμού» της Βουλγαρίας.

Οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Ιταλία έχουν υποβάλει προτάσεις για τον ανεφοδιασμό της Βουλγαρίας με οκτώ μαχητικά αεροσκάφη, με στόχο την αντικατάσταση των σοβιετικών MiG-29.

«Εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις συστάσεις της επιτροπής του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, το κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως και οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακασάνοφ, σε μια συνέντευξη τύπου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By