Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Οι Βρετανοί χρέωσαν τις πιστωτικές τους με 10 δισ. ευρώ τα Χριστούγεννα

«Κόκκινο» χτύπησε , η χρήση των πιστωτικών καρτών από τους Βρετανούς τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, που επικαλείται έρευνα της οργάνωσης καταναλωτών uSwitch.

Σύμφωνα με αυτή, οι Βρετανοί χρεώσαν τις πιστωτικές τους κάρτες με κάτι λιγότερο από 10 δισ. ευρώ κατά την εορταστική περίοδο, η οποία δεν έχει καν φτάσει στο τέλος της.  Το 25% των καταναλωτών ξεπέρασαν μάλιστα κατά πολύ τον προσωπικό προϋπολογισμό τους για τις δαπάνες των γιορτών.

Ακόμη και ένα χρόνο μπορεί να πάρει η αποπληρωμή του χρέους από πιστωτικές κάρτες

«Ο Ιανουάριος είναι κατά παράδοση ο μήνας που οι πολίτες σχεδιάζουν το μέλλον τους, ωστόσο την μεγάλη πλειοψηφία θα βαρύνει το χρέος των εξόδων τους για την εορταστική περίοδο» αναφέρει η έκθεση της uSwitsh. Το 2017 πάντως τα έξοδα των Χριστουγέννων αυξήθηκαν κατά 15%, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού στο 3%, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης της αξίας της στερλίνας, γεγονός που έχει κάνει ακριβότερες τις εισαγωγές αγαθών και πρώτων υλών.

Όσο κι αν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σούπερ μάρκετ έχουν συρρικνώσει τα κέρδη τους, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού για τους καταναλωτές ακόμα και η ελάχιστη αύξηση των τιμών γίνεται αισθητή στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Είναι η πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της Βρετανίας που οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε πιο προνομιακή κατάσταση, συγκρινόμενοι με τους εργαζομένους με οικογένειες και υποθήκες σπιτιών. Οι συντάξεις ανεβαίνουν περισσότερο από τον πληθωρισμό ενώ ο μέσος μισθός αυξήθηκε μόλις κατά 2.5%.

Σε κάθε περίπτωση για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών πιστωτικών καρτών θα πάρει ακόμη και ένα χρόνο για να τις ξεχρεώσουν, προειδοποιεί η ανεξάρτητη οργάνωση StepChange, η οποία παρέχει δωρεάν και αντικειμενική πληροφόρηση για την διαχείριση του ατομικού χρέους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By