Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Η Xiaomi στο χρηματιστήριο: Πόσο σημαντική είναι η είσοδός της;

Η εταιρεία κατασκευής smartphone, με έδρα το Πεκίνο, ελπίζει να κοστολογήσει την πώληση της μετοχής της στο τέλος του επόμενου μήνα.

Η Xiaomi Corp. στοχεύει να αναζητήσει επίσημη έγκριση του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ στις 7 Ιουνίου για μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν άνθρωποι με γνώσεις επί του θέματος.

Η εταιρεία κατασκευής smartphone, με έδρα το Πεκίνο, ελπίζει να κοστολογήσει την πώληση της μετοχής της στο τέλος του επόμενου μήνα, αν η εφαρμογή της εγκριθεί από την επιτροπή του χρηματιστηρίου που σχετίζεται με τη λίστα εισηγμένων μετοχών. Το πότε θα πραγματοποιηθεί η περίφημη ακρόαση για την ένταξη της μετοχής στην εν λόγω λίστα θα μπορούσε να παραταθεί, αναλόγως του όγκου των ερωτημάτων του χρηματιστηρίου ενόψει της συνάντησης, σύμφωνα με τους γνώστες του ζητήματος.

Η Xiaomi, που ηγείται από τον επιτυχημένο επιχειρηματία, Lei Jun, είναι μια από τις πιο αναμενόμενες συμφωνίες σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι ορόσημο για την αρχική δημόσια προσφορά του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ. Η καταχώρηση, που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη πρώτη πώληση μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2014, αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες νέους εκατομμυριούχους, από τους πρώτους υπαλλήλους της εταιρείας που αγόρασαν τις μετοχές της.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει πρόσφατα να συζητά μια πιθανή αξιολόγηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς στα περίπου 60 με 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δηλώσεις σχετικών με το θέμα ανθρώπων. Η Xiaomi ήταν η πρώτη που δήλωσε για αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ με μια δομή σταθμισμένων δικαιωμάτων ψήφου μετά την αλλαγή των κανόνων του χρηματιστηρίου της πόλης τον προηγούμενο μήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By