Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Η Ζέφη Δημαδάμα με τους ακτιβιστές της Ευρώπης για τη κλιματική αλλαγή

Υπάρχει ανάγκη για προώθηση επενδύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης

zefi-dimadama

Στο πανευρωπαϊκό Φόρουμ των PesActivists (Party of European Socialists) συμμετείχε η Ζέφη Δημαδάμα εκπροσωπώντας τις Γυναίκες του ΕΣΚ ( PesWomen) και το ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη στη Μαδρίτη. Η Ελληνίδα εκπρόσωπος είχε την ευκαιρία να ανοίξει την εκδήλωση και να συζητήσει για την Κλιματική αλλαγή με ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη.

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και είχε ως στόχο την παρουσίαση και την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε θέματα που σχετίζονται με την αλλαγή του παραδοσιακού ενεργειακού μοντέλου, την ενεργοποίηση των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος.

Ειδική αναφορά έγινε από τους ομιλητές στην ανάγκη προώθησης επενδύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και τη βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής με χρήση αυστηρών περιβαλλοντικών προτύπων. Η συνεργασία όλων δηλαδή εθνικών φορέων, ΜΚΟ, τοπικής κοινωνίας, δήμων και ιδιωτικού τομέα κλπ είναι παραπάνω από απαραίτητη.

(Visited 1 times, 1 visits today)