Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η Ζωή αμφισβητεί εγκυρότητα συμβιβασμού με Siemens

«Η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση, με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου»

konstantopoulou-vouli-proedros

H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία είχε κληθεί ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, αμφισβήτησε ανοιχτά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε με την εταιρεία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση, με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία αποτίμησε θετικά το ενδεχόμενο να κληθεί αυτοτελώς η Siemens για εξέταση από την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας. Η Επιτροπή, πρόσθεσε θα μπορεί να εξετάσει τους όρους «του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού».

«Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται και να αντιλαμβάνεται μια θεσμική επιτροπή της Βουλής ότι η Siemens και η όποια Siemens και η κάθε Siemens, απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας, είναι όμως στην ευθύνη μας και στην αρμοδιότητα μας να μην επιτρέψουμε αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By