Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Η Ζωή «διόρισε» Βαλαβάνη – Βαρουφάκη για την ανάκριση Στουρνάρα

Άλλαξε την σύνθεση της  επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να υπάρξει απαρτία

zoi-konstantopoulou-ekbiasmos

H πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει απαρτία, να συνεδριάσει και να λάβει εντολή για τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως φαίνεται και από την παρακάτω απόφασή της τροποποίησε τη σύνθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, λαμβάνοντας υπόψη τη δημιουργία του νέου κόμματος, της Λαϊκής Ενότητας. Ετσι, μέλη της επιτροπής είναι πλέον και οι Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Σκοπός αυτού της αλλαγής, είναι να υπάρξει απαρτία και να μπορέσει να συνεδριάσει σήμερα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της κλήσης του Γιάννη Στουρνάρα και όπως είχε προαναγγείλει  χθες η πρόεδρος της Βουλής να συζητήσει και ενδεχομένως να αποφασίσει και τη βίαιη προσαγωγή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι χθες η εν λόγω επιτροπή δεν μπόρεσε να συνεδριάσει καθώς δεν είχε απαρτία (έδωσαν το παρόν μόνον η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος). Παρόλα αυτά, τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και η Ραχήλ Μακρή μίλησαν κανονικά, με τις ομιλίες τους να προβάλλονται μάλιστα και από το Κανάλι της Βουλής και την πρώτη να εξαπολύει τα βέλη της κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος με επιστολή του νωρίτερα της είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και να ανανεώνει το ραντεβού του για μετά τις εκλογές. Φυσικά από τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσαν για μια ακόμη φορά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα και η εφημερίδα Αυγή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By