Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ηχηρό «όχι» κατά του ρατσισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

ratsismos

Συλλαλητήρια, εκδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.
Στον «Περίπατο κατά των διακρίσεων», πήραν μέρος δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, και στη συνέχεια με το σύνθημα «αντιρατσισμός», ακολούθησαν πορεία έως την Ομόνοια. Στην πορεία πήρε μέρος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και το Δίκτυο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέλη του οποίου μαζί με πολλά παιδιά, έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης, στις 2.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια συλλαλητήριο της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).
Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συναυλία με αίτημα τη δικαιοσύνη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.
Στη Θεσσαλονίκη η πορεία αντιρατσιστικών οργανώσεων ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, πέρασε από τις οδούς Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λεωφόρου Νίκης με τελικό προορισμό την ΕΡΤ3.

By