Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ειδικοί εισαγγελείς σε υποθέσεις τρομοκρατίας ανέλαβαν τις έρευνες στο Παρίσι

Μετά την δολοφονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo

4F33F9D5615B58A9855380AC4846425C (1)

Ειδικοί εισαγγελείς σε υποθέσεις τρομοκρατίας ανέλαβαν την έρευνα για τους πυροβολισμούς στην εφημερίδα Charlie Hebdo που στοίχισε την ζωή σε συνολικά 12 άτομα.

Αυτή η απόφαση ελήφθη κυρίως «δεδομένης της παρούσας συγκυρίας», μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Charlie Hebdo, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Εκπρόσωπός της επισήμανε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει εξακριβωθεί κάποια σύνδεση μεταξύ της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας και του περιστατικού με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μονρούζ, μία κοινότητα που βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού εξετάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το Μονρούζ υπό το πρίσμα της παρούσας συγκυρίας, του βαρέος οπλισμού που χρησιμοποίησε ο δράστης του περιστατικού και του προσχεδιασμένου χαρακτήρα αυτής της ενέργειας που στόχευσε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Μία εκπαιδευόμενη αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 20 ετών, άγαμη και άτεκνη, σκοτώθηκε σήμερα και ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά στο περιστατικό αυτό με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo.

Ο δράστης, ένας άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο και περίστροφο, εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By