Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας με 25 νεκρούς

Στο στόχαστρο ένα σχολείο το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση στρατιώτες

yemen-suicideattack

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 21 ήταν αντάρτες, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση αυτοκτονίας και σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Αμπιάν της νότιας Υεμένης, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες υπεύθυνη για την τρομοκρατική επίθεση είναι η Αλ Κάιντα.

Δώδεκα στρατιώτες, σύμμαχοι των σιιτών ανταρτών Χούτι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της βάσης τους στα βόρεια της πόλης Λόντερ. Ο καμικάζι είχε βάλει στο στόχαστρο ένα σχολείο το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στρατιωτικές πηγές απέδωσαν την επίθεση αυτή στην Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αντάρτες σχεδίαζαν μια επιχείρηση για την κατάληψη του Λόντερ, μιας πόλης που προς το παρόν ελέγχεται από τις «λαϊκές επιτροπές¬, δηλαδή τους στρατιώτες και μαχητές που στηρίζουν τον νυν πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στα δυτικά της πόλης αυτής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Χούτι και τέσσερα μέλη των «λαϊκών επιτροπών».

Η Aqpa από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ένας εκ των ιδεολογικών ηγετών της, ο Ιμπραχίμ αλ Ρουμπάις, σκοτώθηκε χθες Δευτέρα σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By