Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο

Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο

yemeni

Η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου νωρίς σήμερα το πρωί έξω από αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 50, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές και κατοίκους.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.

Στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές καθώς και από περαστικούς.

Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο, σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.
Η έκρηξη ακούσθηκε σ” όλη την πόλη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην περιοχή της αστυνομικής σχολής.

Φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τις συνέπειες της έκρηξης και αναρτήθηκαν στο Twitter εικονίζουν τα άμορφα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους ανθρώπους να κείτονται μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως ότι προέρχονται πράγματι από τον τόπο της επίθεσης.

Χώρες της Δύσης και του Κόλπου εκφράζουν φόβους ότι περαιτέρω αστάθεια ενδέχεται να εξασθενήσει την κυβέρνηση της χώρας και να δώσει στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο περισσότερο χώρο για να σχεδιάζει επιθέσεις εκτός των συνόρων της Υεμένης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By