Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ιεράπετρα: Έλληνας και αλλοδαπός διέρρηξαν τέσσερις επιχειρήσεις

Άμεσα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός που διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Από την αξιοποίηση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι διέρρηξαν τρεις επιχειρήσεις από τις οποίες άρπαξαν χρήματα, μια ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα αντικείμενα, ενώ παραβίασαν και ένα κατάστημα χωρίς να κλέψουν κάτι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκαν μέρος του κλεμμένου ποσού και η ηλεκτρονική συσκευή που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ σε αυτό του Έλληνα κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Το «δίδυμο» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου με την κατηγορία της κλοπής, ενώ σε βάρος του Έλληνα σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έναν Έλληνα που διέρρηξε στη Λευκάδα ένα κοντέινερ το οποίο περιείχε ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής ήχου αξίας 3.000 ευρώ, πριν προλάβει να τις κλέψει. Μάλιστα, βρήκαν πάνω του ένα μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που του άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By