Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Ιερώνυμος: «Δεν ξέρω τι εννοεί ο πρωθυπουργός θρησκευτική ουδετερότητα»

Επιφυλακτικός ως προς τη διαχείριση του ζητήματος της θρησκευτικής ουδετερότητας εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

¨Όπως είπε «θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία, και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, συνεργάζονται, βοηθάει την Εκκλησία άριστα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε «Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος είναι και η Γαλλία αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις (…) δεν θ μ’ άρεσε» και πρόσθεσε πως «το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος. Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε δημοσιογράφου τόνισε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν προκάλεσε έκπληξη στην Εκκλησία αλλά δεν δίστασε να μιλήσει για προχειρότητα.

«Έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα με μια πρόχειρη σκέψη με πρόχειρα πράγματα να θέλουμε να καθιερωθεί…» είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για πλήρη συζήτηση επί όλων των θεμάτων που απασχολούν Εκκλησία και Πολιτεία.

«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By