Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση για τις εκκλησίες το Πάσχα – Τι είπε μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Η λύση… βρέθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ένας συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, ώστε να μην προκληθούν «αναταραχές» ενόψει Πάσχα.

Τα παραπάνω είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κκ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα ενώ παράλληλα «προανήγγειλε», κατά πάσα πιθανότητα, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις την περίοδο των εορτών.

Είπε πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε στο χωριό αλλά και πως οι κάτοικοι, ιδίως των νησιών, φοβούνται την «επιδρομή» προς τα εκεί, μήπως έχουμε περισσότερη μετακίνηση και του κορονοϊού. Επιπλέον ανέφερε ότι με υπομονή ο Μάιος θα είναι καλύτερος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του newsit.gr, το όριο των ατόμων εντός των ναών δεν αναμένεται να αλλάξει κι έτσι προκρίνεται το σενάριο για υπαίθριες ακολουθίες, αλλά και για «μεταφορά» της Ανάστασης νωρίτερα κι όχι τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα, από κυβερνητικές πηγές, είχε γίνει γνωστό ότι ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σε καλό κλίμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, κατά τη συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By