Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ηγουμενίτσα: «Θρίλερ» με 4 ασυνόδευτα ανήλικα που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς – Τα δύο είναι θετικά στον ιό

Θρίλερ με τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από το Ιράκ ηλικίας 4, 8,12και 16 ετών που βρέθηκαν να περιφέρονται στην Ηγουμενίτσα.

Οι αστυνομικοί που τα εντόπισαν τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της περιοχής και μετά από εντολή εισαγγελέα φρουρούνται, όμως χθες μετά από τεστ που υπεβλήθησαν διαπιστώθηκε ότι τα δύο εξ αυτών ηλικίας 4 και 12 ετών είναι φορείς covid-19.

Τα τέσσερα παιδιά εξακολουθούν να φρουρούνται στο ξενοδοχείο, το οποίο όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας δεν είναι ξενοδοχείο – καραντίνα, μέχρι στιγμής καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχει ενδιαφερθεί για την τύχη τους ενώ 11 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Οι συνάδελφοι του νομού μου ευρισκόμενοι σε ένα νευραλγικό σημείο του ελλαδικού χάρτη, έχουν επιβαρυμένα καθήκοντα καθημερινά. Αυτό της μετανάστευσης, του διασυνοριακού εγκλήματος, της γενικής αστυνόμευσης, της τήρησης των μέτρων τάξης, της εφαρμογής της νομοθεσίας περί covid, καθώς και των συχνών αποσπάσεων – μετακινήσεων προσωπικού σε άλλες περιοχές.

Εδώ και μερικές όμως ημέρες, μετά την ανεύρεση από συναδέλφους τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων Ιρακινής υπηκοότητας στην περιοχή μας, έχουν επιβαρυνθεί με την φύλαξή τους σε τοπικό ξενοδοχείο της πόλης» τονίζει στο Protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλειος Νάκος ενώ στις επόμενες γραμμές της αναφοράς προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που έκανε η Ένωση περιγράφεται η κατάσταση «Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι καμία κρατική ή άλλη υπηρεσία δεν ανάλαβε την φιλοξενία τους σε κατάλληλα διαμορφωμένες δομές, όπως θα όφειλαν.

Έτσι, οι συνάδελφοί μας εκτός από την φύλαξη ανέλαβαν και την φροντίδα τους καθώς το μικρότερο εξ αυτών είναι στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκή φροντίδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από εχθές το βράδυ μετά από εξέταση, δύο από τα τέσσερα ανήλικα διαγνώστηκαν θετικά στον ιό covid – 19 με αποτέλεσμα έντεκα συνάδελφοί μας να τεθούν σε καραντίνα και ήδη παρά τις ενέργειές μας, καμία από τις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού δεν ενεργοποιήθηκε, αλλά η εύκολη λύση πάντα είναι η Αστυνομία, λες και οι συνάδελφοί μου ανήκουν στο εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης ή λες και είναι κοινωνικοί λειτουργοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε ανήλικα παιδιά».

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι το ξενοδοχείο όπου φυλάσσονται τα ανήλικα, δεν είναι ξενοδοχείο – καραντίνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες που φοβούνται για μετάδοση του κορωνοιού αφού δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ούτε τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο ενεργειών μετά από σχετικές εντολές του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

«Nα τονίσουμε, ότι το ξενοδοχείο το οποίο συνεχίζουν να φυλάττουν οι συνάδελφοί μου δεν αποτελεί ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο μπορούν να διαμένουν άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό covid 19. Καταστάσεις για κλάματα με λίγα λόγια…».

Οι συνδικαλιστές στην αναφορά τους ζητούν «να ενεργοποιηθούν άμεσα τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού και να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε αυτά τα τέσσερα παιδιά να φιλοξενηθούν όπως αρμόζει σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου που πρεσβεύει πολιτισμό, αξίες και ιδανικά!Κύριε Υπουργέ,είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η αυτονόητη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι συνάδελφοί μας μετά από αυτό το περιστατικό εύλογα αναρωτιούνται:Υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών; Θεωρούν κάποιοι ότι οι αστυνομικοί έχουν ανοσία στον κορωνοιό; Υπάρχει πρωτόκολλο ενεργειών για την συγκεκριμένη περίπτωση και αν ναι, εφαρμόστηκε;

Πως αισθάνεται ο Έλληνας Αστυνομικός που καθημερινά δίνει μάχη όταν λαμβάνει ως επιβράβευση ένα ευχαριστήριο SMS και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»;Είναι μέσα στα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού να παρέχει τις ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες;

Τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;Κύριε Υπουργέ,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας αναμένει να αφουγκραστείτε την αγωνίαμας και να δώσετε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η εργασιακή αρμονία των μελών μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By