Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

ΙΚΑ: Απόρριψη αναγνώρισης ενσήμων σε 120.000 εργαζόμενους Stage

«Μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο»

IKA-aftodioikisi1

Να εκδοθούν απορριπτικές αποφάσεις για όσους ανέργους έχουν υποβάλει καταγγελία στο ΙΚΑ, ενώ συμμετείχαν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage), ζητάει η διοίκηση του Ιδρύματος.

Με έγγραφο προς όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τονίζεται ότι θα πρέπει οι υπάλληλοι του Ιδρύματος, που θα εκδώσουν τις όποιες απορριπτικές αποφάσεις, να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά ούτε υπάρχει μεταγενέστερη ειδική νομοθετική ρύθμιση που να καθορίζει το εργασιακό καθεστώς», όσων εργάστηκαν ή συνεχίζουν να εργάζονται σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage).

Η διοίκηση κάνει λόγο για ανάγκη να εξασφαλιστεί η ενιαία αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων είτε πρόκειται για προγράμματα stage σε φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάει από τους υπαλλήλους στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να προβούν άμεσα στην εξέταση όλων περιπτώσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ας σημειωθεί ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει τους περίπου 120 χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, μέσω προγραμμάτων stage και υποχρεώνει τους φορείς στους οποίους εργάζονταν να τους καταβάλλουν το σύνολο των αποδοχών που έπρεπε να λαμβάνουν.

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας αμείβονταν με τις μισές αποδοχές περίπου, συγκριτικά με τους υπόλοιπους, μόνιμους εργαζόμενους του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, τίθεται και θέμα αναγνώρισης των ημερών εργασίας των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας από το ΙΚΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By