Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Εικόνες ντροπής: Αστυνομικός κλωτσά πρόσφυγα στη Μυτιλήνη

Το περιστατικό συνέβη την ημέρα της επισκέψεως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Καγκελαρίου της Αυστρίας

mitilini astynomikos

Εικόνες που δείχνουν αστυνομικό να κλωτσά πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και μάλιστα την ημέρα που βρισκόταν στο νησί ο Αλέξης Τσίπρας με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ο Saverio Serravezza. Οι φωτογραφίες της ντροπής τραβήχτηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας όπου υπάρχουν Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων πρόσφυγες και μετανάστες, εκτός Συρίας.

Σύμφωνα με τον Saverio Serravezza, το επεισόδιο συνέβη το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος σε χθεσινή ανάρτησή του από το νησί αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καρά Τεπέ, «όλα ήταν καθαρά και όμορφα, ότι τα παιδιά έπαιζαν πλάι στις σκηνές, ότι υπήρχε φαγητό, νερό και WiFi», ενώ την ίδια ώρα στην Μόρια αστυνομικός χτυπούσε πρόσφυγες. Σημειώνει, μάλιστα, ότι όλη τη μέρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο νησί έφθασαν μόνο 2 πλοιάρια με πρόσφυγες.

«Και μετά (όταν έφυγε) άρχισαν πάλι να έρχονται μέσα στη νύχτα, στο σκοτάδι και στο κρύο. Ποιος τους είπε να »σταματήσουν για λίγο». Τέλος πάντων, ευχαριστούμε κύριε Τσίπρα», σημειώνει.

mitilini astynomikos2

mitilini astynomikos3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By