Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Οικονόμου: Τον Μάιο του 2012, πρότειναν στον Κουβέλη, να γίνει πρωθυπουργός

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Action24 και τον Γιώργο Κουβαρά, αποκάλυψε άγνωστο παρασκήνιο για τον Φώτη Κουβέλη.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Οικονόμου, είπε ότι μετά τις εκλογές του 2012 όταν είχε διαφανεί ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης του είχε ζητήσει τη γνώμη του για την πρόταση που του είχε γίνει να γίνει μεταβατικός πρωθυπουργός.

Αν και ο ίδιος του απάντησε ότι μια τέτοια κυβέρνηση έχει πιθανότητες επιβίωσης, «μετά από μερικές ημέρες μου είπε ότι δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το βάρος γιατί θα τον κατηγορούσαν ως νέο Τσιριμώκο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξήλωνε τα πεζοδρόμια. Ήταν άλλη μια εμμονή της αριστεράς».

Ο Φώτης Κουβέλης είχε την ευκαιρία ιστορικά να παίξει ρόλο και να ξεμπλοκάρει πολλές αγκυλώσεις» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου επιβεβαιώνοντας ότι το Μάιο του 2014 είχε προταθεί στον τότε πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε τέλος «αυτοκτονική» την πολιτική Κουβέλη, για τον οποίο, ο Β. Οικονόμου είπε πως αποδείχθηκε «μοιραίος για τη χώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By