Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Είκοσι κιλά χρυσό για το «κεφάλι» του αρχηγού των Χούτι

Η Αλ Κάιντα έχει επικηρύξει τόσο τον ηγέτη των δυνάμεων του κινήματος, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι, όσο και τον σύμμαχο του και πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ

alkainta4

Είκοσι κιλά χρυσό προσφέρει η αλ Κάιντα για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του ηγέτη των δυνάμεων του κινήματος των ζαϊδιτών σιιτών Χούτι στη Υεμένη, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι, καθώς και του συμμάχου του και πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η αλ Κάιντα ανακοίνωσε την επικήρυξη με ένα βίντεο το οποίο διένειμε από μια ομάδα της οργάνωσης που ασχολείται με την προπαγάνδα, αναφέρει το SITE.

Οι Χούτι, με τους οποίους έχει συμμαχήσει ο Σάλεχ, κατέλαβαν πριν από 6 μήνες τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά, ενώ τον περασμένο μήνα εξαπέλυσαν σωρεία επιθέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες πιστούς στον Σάλεχ.

Πριν από δύο εβδομάδες η θορυβημένη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε, επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών κρατών, μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων των δυνάμεων των Χούτι –που υποστηρίζονται από το Ιράν– με στόχο να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν και απώτερο σκοπό να αποκατασταθεί στην εξουσία ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει αναγκαστεί να καταφύγει στο Ριάντ.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) εκμεταλλευόμενη τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των Χούτι και των δυνάμεων ασφαλείας, εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μουκάλα και απελευθέρωσε από τη φυλακή όπου κρατείτο έναν από τους ηγέτες της.

By