Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Ηλεία: Περιπετειώδης καταδίωξη για κλέφτες φορτηγών

Σκηνές από χολιγουντιανή παραγωγή εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Ηλεία, όταν οι αστυνομικοί καταδίωξαν ένα κλεμμένο αγροτικό φορτηγάκι.

Οι δράστες το εγκατέλειψαν και κρύφτηκαν ο ένας στα χωράφια όπου συνελήφθη μετά από πάλη και ο άλλος… βούτηξε σε αρδευτικό κανάλι, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να διαφύγει!

Οι τρεις Ρομά ηλικίας 38, 22 και 20 χρόνων είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες ένα αγροτικό και το είχαν κρύψει στην πυκνή βλάστηση δίπλα σε ένα κανάλι του ΓΟΕΒ στην περιοχή Λιθαράκια του Πύργου. Οι άνδρες της Ασφάλειας τους εντόπισαν, αλλά προσπάθησαν να διαφύγουν και κατά την διάρκεια της καταδίωξης το εγκατέλειψαν και κρύφτηκαν στα χωράφια στην περιοχή Βιδιά.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του τμήματος και της Τροχαίας Πύργου, που εντόπισαν τον 38χρονο αλλά εκείνος τους επιτέθηκε σπρώχνοντάς τους, χωρίς να καταφέρει να διαφύγει. Την ίδια ώρα, ο 20χρονος κρυβόταν μέσα στο νερό του καναλιού βγάζοντας μόνο για κοφτές ανάσες το κεφάλι του!

Όταν οι άνδρες της Ασφάλειας τον εντόπισαν και τον έβγαλαν από νερό, αντιστάθηκε σθεναρά αλλά ούτε αυτός κατάφερε να ξεφύγει. Τα ίχνη του 22χρονου, όμως, δεν εντοπίστηκαν και αναζητείται.

Οι άλλοι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας με κατηγορίες για κλοπή τροχοφόρου, απείθεια και αντίσταση. Μάλιστα, ο 38χρονος που είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα κατηγορείται για άλλη μια κλοπή αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο και ενός ακόμη φορτηγού πριν από πέντε ημέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By