Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ημερίδα ΙΚΑ για ασφαλισμένους σε Γερμανία και Ελλάδα

Ενημέρωση για όσους έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στην Γερμανία και την Ελλάδα

IKA-aftodioikisi1

Ημερίδες ενημέρωσης για ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στην Γερμανία και την Ελλάδα θα διεξαχθούν στην Καστοριά 16 – 18 Ιουνίου, με σκοπό την πληροφόρησή τους ως προς το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς και τα δικαιώματα συνταξιοδότησης, τόσο από γερμανικής, όσο και από ελληνικής πλευράς.

Οι ενημερωτικές ημερίδες, θα πραγματοποιηθούν στο Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο, από 08:30 έως 16:00, κατόπιν ραντεβού που θα κλείνονται μέχρι 12.6.2015 μέσω της Διοίκησης του ΟΓΑ,το τηλ. 2131519177, για τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ενημέρωση θα αφορά στην προσωπική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της γερμανικής ασφάλισης συντάξεων Deutsche Rentenversicherung (με παράλληλη on-line σύνδεση με τα αρχεία της), καθώς και των φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΚΑ, πρόκειται για διαδικασία η οποία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων, στο πλαίσιο της εδραιωμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.