Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Independent: Οι Έλληνες δεν ενδίδουν στον εκφοβισμό

Η προκήρυξη προώρων εκλογών στη χώρα ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης

ellada-europi

Μπορεί ο φόβος του άγνωστου να ώθησε τους Έλληνες να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας το 2012, αλλά αυτή τη φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν φαίνεται ότι θα ενδώσουν στις προσπάθειες εκφοβισμού τους ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με «εθνική αυτοκτονία», τόνισε ο Independent.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανέχεται άλλο ως δεδομένη την κατάσταση που τον έχει βυθίσει στη μιζέρια και η οποία φαίνεται να μην έχει τέλος.

Η προκήρυξη προώρων εκλογών στη χώρα ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά να αποσπάσει ικανοποιητικές υποχωρήσεις εκ μέρους των πιστωτών όσον αφορά στο μνημόνιο, τα μέτρα λιτότητας και τη διαγραφή του χρέους.

Ακόμη, την εκλογική νίκη φαίνεται πως θα κοστίσει στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά και η αδυναμία της να επιβάλει την απομάκρυνση του «απεχθούς» ΔΝΤ από την τρόικα, η οποία επιβλέπει την τήρηση των συμφωνιών της Ελλάδας με την ΕΕ, καταλήγει ο Independent.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ριζοσπαστικός, αλλά καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην ακούγεται επαναστατικός προκειμένου να μην τρομοκρατηθούν οι ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης ή οι διεθνείς αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, ολοένα περισσότεροι διεθνείς αναλυτές βλέπουν με συμπάθεια τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει καλύτερους όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

By