Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Independent: Tα προβλήματα της Ελλάδας δε λύνονται με εκλογές

«Οι νέοι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται προς την άκρα Αριστερά ή την άκρα Δεξιά» – «αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία τελικά ποιος κυβερνάει στην Αθήνα»

grexit622_301213

Την εκτίμησή της πως οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη δεν θα λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας εκφράζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Οι διαδοχικές εκλογές έχουν δώσει πιο απελπιστικές επιλογές με τους δεξιούς και τους αριστερούς να προσπαθούν να οδηγήσουν ο ένας τον άλλον σε εξτρεμισμό και περιφρόνηση, προβάλλοντας το πρόσωπο του ξένου εχθρού, σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου.

Οι νέοι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται προς την άκρα Αριστερά ή την άκρα Δεξιά. Τα κεντροδεξιά κόμματα, επίσης, επωφελούνται καθώς οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν κάποιον, οποιονδήποτε, για να τους βγάλει από το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει οι αγωνίες τους, αναφέρει το δημοσίευμα. Επισημαίνει δε πως η αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία τελικά ποιος κυβερνάει στην Αθήνα.

«Το κόμμα που, τελικά, θα σχηματίσει κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Ευτυχώς, ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έχουν δεσμευτεί ότι θα προωθήσουν τους όρους που υπαγορεύονται από τη συμφωνία διάσωσης. Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μια νέα επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας. Αυτό δείχνει ότι οι ελληνικές εκλογές είναι μια περιττή διαδικασία και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της χώρας και εμφανίζει ανάγλυφα τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει», συνεχίζει το editorial της εφημερίδας.