Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ινδία: Πάνω από 90 νεκροί από τοξικό αλκοόλ

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης

india

Σε τουλάχιστον 94 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάποση τοξικών αλκοολούχων ποτών στο Μουμπάι της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης, ενώ τουλάχιστον 10 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Η τραγωδία άρχισε το βράδυ της Τετάρτης, όταν καταγράφηκαν οι πρώτες δηλητηριάσεις. Τα περισσότερα θύματα είναι εργάτες στην εργατική συνοικία Μαλάντ του Μουμπάι.

Πέντε διακινητές έχουν συλληφθεί ως τώρα για τη εμπορεία των παράνομων ποτών, ενώ σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί οκτώ αστυνομικοί, για αμέλεια, καθώς δεν εμπόδισαν το έργο των διακινητών.

Πολύνεκρα περιστατικά δηλητηριάσεων λόγω παράνομων ποτών είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, λόγω της τεράστιας ζήτησης και μαζικής κατανάλωσης φτηνού αλκοόλ.

Σύμφωνα με στοιχεία του BBC, σχεδόν 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω νοθευμένων ποτών το 2011 στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, ενώ μόλις τον Ιανουάριο καταγράφηκαν τουλάχιστον 29 θάνατοι λόγω δηλητηρίασης στην πολιτεία του Ουτάρ Πραντές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By