Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Είναι γεγονός: Οι πρώτες κατοικίες που αγοράζονται με Bitcoin

Ο Όμιλος Εταιρειών Knox θα αναπτύξει σειρά εμπορικών ακινήτων στο Ντουμπάι και δέχεται bitcoin.

Ο Όμιλος Εταιρειών Knox, με έδρα στη Νήσο του Μαν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα πρότζεκτ ανάπτυξης συγκροτήματος κατοικιών και εμπορικών ακινήτων στο Ντουμπάι ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αξιοσημείωτο; Κάποιες κατοικίες θα μπορούν να αγοραστούν με χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin.

Η εταιρεία είπε ότι το έργο, με την επωνυμία Aston Plaza and Residences, θα αποτελείται από δύο ουρανοξύστες με κατοικίες και ένα εμπορικό κέντρο. Το πρότζεκτ αυτό θα είναι το πρώτο στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων που θα δέχεται το bitcoin ως μέθοδο πληρωμής.

Το έργο στο Ντουμπάι είναι ένα βήμα για την καθιέρωση του bitcoin ως mainstream νομίσματος στην οικονομική ζωή.

Ενώ στην αρχή το bitcoin θεωρείτο κάτι αρκετά περίεργο, αν όχι αστείο, πλέον η τιμή του αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας τα 4.870 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019.

«Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινότητα του κρυπτο-νομίσματος να διαθέσει ένα μέρος των κερδών της και να τα επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία όπως αυτά που κατασκευάζω» δήλωσε ο πρόεδρος της Knox, Doug Barrowman, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Barrowman, με καταγωγή από τη Σκοτία, ίδρυσε τη Knox to 2008. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, των ακινήτων και της διαχείρισης πλούτου.

Όπως είπε ο Barrowman, η Knox διαχειρίζεται στοιχεία ενεργητικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η κοινοπραξία στο Ντουμπάι είναι μια συνεργασία με τη Βαρόνη Michelle Mone, μέλος της Βουλής των Λόρδων και ιδρύτρια της εταιρείας εσωρούχων Ultimo.

Η Mone είπε σε συνέντευξή της ότι η εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης που ελέγχει θα σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους των διαμερισμάτων.

Τις συναλλαγές σε bitcoin θα επεξεργάζεται η BitPay, μια πλατφόρμα πληρωμών σε bitcoin. Η εταιρεία ήδη παρέχει εργαλεία πληρωμών σε bitcoin σε εταιρείες όπως η Microsoft και η εταιρεία διαστημικών εφαρμογών Virgin Galactic.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει 1.133 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 480 έχουν ήδη πωληθεί με την καταβολή συμβατικών νομισμάτων και τα υπόλοιπα θα δοθούν προς πώληση σε κατόχους bitcoin.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By