Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι θέλει ο Σπύρος Λυκούδης

Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της «συγκόλλησης» σημείωσε ο Σπύρος Λυκούδης

likoudis

«Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος» τόνισε ο βουλευτής της Α” Αθήνας από «Το Ποτάμι», Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι” αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

Ωστόσο, αναφερόμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της «συγκόλλησης» σημείωσε και πρόσθεσε: «δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10».

Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν» κατέληξε.

Σε ερώτηση αν έγινε αυτοκριτική για τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε «Το Ποτάμι» στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Λυκούδης είπε πως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για το συνέδριο του κόμματος, όπου -όπως ανέφερε – θα γίνει και η αποτίμηση του αποτελέσματος.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι «Το Ποτάμι» κατάφερε σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να βρίσκεται σταθερά στη Βουλή και να εκλέγει και Ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)