Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Instagram – Απάτη: Άδειασε λογαριασμούς 1.000 νέων θυμάτων, πήρε $3,5 εκατ. κι εξαφανίστηκε!

Ο Γκάρβιν Σάιν, φοιτητής Ιατρικής από το Πλίμουθ, κατάφερε να βρει πάνω από 1.000 νεαρούς επενδυτές, πρόθυμους να του προσφέρουν στο πιάτο τα χρήματά τους.

Η μέθοδός του ήταν απλή: τους υποσχέθηκε τουλάχιστον 10% κέρδη που θα μπορούσαν να πάρουν ανά πάσα στιγμή.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, όπως γράφει η Dailymail, οι άνθρωποι αυτοί είδαν τους λογαριασμούς τους άδειους ενώ στάθηκε αδύνατο να εντοπίσουν τον Σάιν.

Τα θύματα, στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα μεταξύ 18 και 25 ετών, είχαν χρησιμοποιήσει χρήματα της οικογένειάς τους και φοιτητικά δάνεια.

Ο 20χρονος Σάιν, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο @GS_3 and @gs3trades, στο Instagram, προστέθηκε στη λίστα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τους μη πιστοποιημένους εμπόρους ξένου συναλλάγματος στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Αρχή προειδοποιεί: «η εταιρεία αυτή δεν έχει εξουσιοδότηση από εμάς και βάζει στο στόχαστρο άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βάσει πληροφοριών μας, πιστεύουμε ότι ασκεί ρυθμιζόμενες δραστηριότητες που απαιτούν άδεια».

Αυτή τη στιγμή ο Σάιν καταζητείται από την Εθνική Υπηρεσία κατά της Απάτης (National Fraud Intelligence Bureau – NFIB) μετά από καταγγελίες εκατοντάδων θυμάτων του.

Πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ότι ο Σάιν τους προσέγγισε μέσω του Instagram.

Ο Σάιν είχε φτιάξει πέντε ομάδες στο WhatsApp καθεμιά εξ αυτών με 250 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι τα θύματά του ίσως ανέρχονται σε 1.250.

Όπως φαίνεται από τα Screenshots του λογαριασμού του Σάιν, αφαίρεσε το ποσό των £3,527 εκατ. από τους πελάτες του.

Όπως λένε, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι χρησιμοποιεί έναν πιστοποιημένο από την Ε.Κ. broker, το Infinox, με έδρα το Λονδίνο. Ωστόσο, τα ποσά μεταφέρθηκαν σε άλλη εταιρεία με την ονομασία Infinox στις Μπαχάμες, που έκανε συναλλαγές εκ μέρους τους..

Ο 21χροπνος φοιτητής Κανάντ Πατέλ είναι ένα από τα θύματα και ισχυρίζεται ότι έχασε 21.400 στερλίνες αφού πρώτα έπεισε τον πατέρα του και την αδελφή του να επενδύσουν.

Όπως είπε, βρήκε τη σελίδα του Σάιν στο Ιnstagram και τον ακολουθούσε καθώς ήθελε να μάθει πώς να κάνει trading και ήθελε κάποιον να τον βοηθήσει. Ο Σάιν τον διαβεβαίωσε ότι είναι τελείως ασφαλές και ότι μπορεί να πάρει πίσω όλα τα χρήματά του μέσα σε 90 ημέρες.

«Εβγαζα 200 με 300 στερλίνες τη μέρα αλλά μετά ο λογαριασμός μου άρχισε να μην δείχνει καθόλου κέρδη». Όπως του είπε ο Σάιν, υπήρχε μια πτώση 80% και ότι σύντομα τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

.Την Παραμονή των Χριστουγέννων όμως ο λογαριασμός του είχε πέσει στις 8.000 στερλίνες και δυο μέρες μετά στις 54 στερλίνες.

Αλλος επενδυτής που είχε την ίδια τύχη, όταν επικοινώνησε τελευταία φορά με τον Σάιν, εκείνος του είπε ότι όλα οφείλονται στο Brexit και ότι την επόμενη χρονιά τα κέρδη του θα επανέλθουν κανονικά.

Στο μεταξύ… εξαφανίστηκε…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By