Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Instagram: Εκτός από το TikTok τώρα θέλει να αντιγράψει την BeReal – Η εφαρμογή που έχει γίνει viral

Αυτή τη φορά, στόχος της διάσημης πλατφόρμας από την Meta Platforms Inc., φαίνεται πως έχει γίνει ένας νέος – και πολλά υποσχόμενος – παίκτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έναν ακόμη ανταγωνιστή του προσπαθεί να αντιγράψει το Instagram, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Αυτή τη φορά, στόχος της διάσημης πλατφόρμας από την Meta Platforms Inc., φαίνεται πως έχει γίνει ένας νέος – και πολλά υποσχόμενος – παίκτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η BeReal.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή φωτογραφιών που προτρέπει τους χρήστες να τραβούν και να δημοσιεύουν μία φορά την ημέρα, μια φωτογραφία ταυτόχρονα με όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καταγράφει ήδη, τεράστια επιτυχία και πολλούς χρήστες.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα τα όσα αποκαλύπτει ο διάσημος προγραμματιστής Αλεσάντρο Παλούτσι, το Instagram δοκιμάζει τη δημιουργία μιας νέας λειτουργίας η οποία ωστόσο, είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την αντίστοιχη που προσφέρει η BeReal.

Οι χρήστες του Instagram πιθανότατα μέσα στο επόμενο διάστημα, να δουν μία ειδοποίηση σε διαφορετικές στιγμές κάθε ημέρας, που θα τους καλεί να αναρτήσουν μία φωτογραφία από ό,τι κάνουν εκείνη τη στιγμή μέσα σε δύο λεπτά. Η νέα αυτή λειτουργία ονομάζεται Candid Challenges. Εάν ο χρήστης ανταποκριθεί σε αυτή την ειδοποίηση τότε, η εφαρμογή του Instagram θα ανοίξει την κάμερα. Το περιεχόμενο που θα καταγράψουν οι χρήστες θα δημοσιευτεί στην ιστορία τους.

Αυτός ακριβώς, είναι και ο τρόπος λειτουργίας της BeReal. Εκπρόσωπός του Instagram ωστόσο, ανέφερε πως η εν λόγω λειτουργία πρόκειται προς το παρόν για ένα «εσωτερικό πρωτότυπο». Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η Meta προσπαθεί να αντιγράψει άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες το Instagram είχε αποσπάσει αρνητικές κριτικές όταν προσπάθησε να αντιγράψει το TikTok με την προώθηση ολιγόλεπτων βίντεο (reels).

Λίγα λόγια για την Bereal

Η BeReal, που ιδρύθηκε το 2020 και εδρεύει στο Παρίσι, έχει γίνει δημοφιλής χάρη στην ταυτόχρονη δημοσίευση φωτογραφιών από τους χρήστες. Η BeReal έχει συγκεντρώσει χρήματα από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων όπως η Andreessen Horowitz και η Accel.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By