Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Instagram: Έρχεται νέα έκδοση της εφαρμογής για χρήστες κάτω των 13 ετών

Το Facebook ενδέχεται να δημιουργήσει σύντομα μία νέα παραλλαγή του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Η ανακοίνωση έρχεται υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε το Instagram ότι θα κάνει περισσότερα για την προστασία των παιδιών, αφού η κανονική εφαρμογή δεν προέβλεπε την εγγραφή τους, με αποτέλεσμα οι νεαροί χρήστες να δημιουργούν πολλές φορές λογαριασμούς με ψεύτικη χρονολογία γέννησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το BuzzFeed News από εσωτερική πηγή, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τα σχέδια για τη νέα εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών. «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσθέτουμε τους νέους στη λίστα προτεραιότητας των εργασιών μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος προϊόντος του Instagram, Βίσαλ Σαχ.

«Θα οικοδομήσουμε ένα νέο τμήμα που θα εξειδικεύεται στα ζητήματα της νεολαίας, ώστε να επικεντρωθούμε σε δύο πράγματα: Πρώτον, να επιταχύνουμε την ακεραιότητα και το απόρρητό μας για να βεβαιώσουμε την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία για τους εφήβους. Δεύτερον να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια έκδοση του Instagram που θα επιτρέπει την ασφαλή χρήση της εφαρμογής για άτομα κάτω των 13 ετών», συνεχίζει.

Η εφαρμογή προχώρησε την Τρίτη σε μία ανάρτηση: «Συνεχίζουμε να κάνουμε το Instagram ασφαλέστερο για τα νεότερα μέλη της κοινότητάς μας. Η προστασία των νέων στο Instagram είναι σημαντική για εμάς», έγραψε. Στη συνέχεια παρουσίασε βήματα σχετικά με την ασφαλέστερη πλοήγηση των νέων με ορισμένα από αυτά να περιλαμβάνουν ένα νεό «Οδηγό Γονέων».

Επιπλέον, η εφαρμογή ενθαρρύνει τους έφηβους χρήστες να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς.

«Το Instagram προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να ενισχύσουν τις συνδέσεις τους, να εξασκήσουν κοινωνικές δεξιότητες και να βρουν υποστηρικτικές κοινότητες», δήλωσε ο Δρ. Ντέιβιντ Άντερσον από το Ινστιτούτο Παιδικής Νοημοσύνης, το οποίο συνεργάστηκε για την εκπόνηση του «Οδηγού Γονέων».

Η πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής πυροδότησαν τις αντιδράσεις με αρκετούς από αυτούς να επικρίνουν την πρωτοβουλία της εταιρίας.

Screenshot_20210319_150531

Screenshot_20210319_150543

 

Screenshot_20210319_150554

Screenshot_20210319_150604

Από την άλλη, ένα Instagram αποκλειστικά για παιδιά φαίνεται να εγείρει τις ανησυχίες των γονέων, καθώς δεν είναι απίθανο να υπάρξουν περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Το 2019, το Instagram δημιούργησε μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους σε επιλεγμένους χρήστες σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποίησης του εκφοβισμού μέσω προσβλητικών σχολίων.

By