Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Instagram vs Pornhub – Το «ban» και οι καταγγελίες για διακρίσεις κατά των εργαζομένων στην ερωτική βιομηχανία

Ένας «πόλεμος» μαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στο Instagram και το Pornhub, με την κορυφαία ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου να καταγγέλλει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων στην ερωτική βιομηχανία.

Οι δύο πλατφόρμες ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα επιστολές και κατηγορίες για «παραβίαση» των πολιτικών και των δικαιωμάτων τους.

Το Instagram αρχικά απαγόρευσε τον επίσημο λογαριασμό του Pornhub από την πλατφόρμα του, με τον ισχυρισμό ότι «παραβιάζει επανειλημμένα τις πολιτικές μας». Ο ιστότοπος με περιεχόμενο για ενήλικες, ωστόσο, πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να «τερματίσει κάθε διάκριση εις βάρος των εργαζόμενων στη βιομηχανία ενηλίκων».

Πριν από λίγες ημέρες, το Instagram «απέβαλε» -ή «κατέβασε»- τον επίσημο λογαριασμό του Pornhub, προκαλώντας αναστάτωση στα περίπου 13.000.000 followers του. «Έχουμε απενεργοποιήσει μόνιμα αυτόν τον λογαριασμό Instagram, επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τις πολιτικές μας» δήλωσε σχετικά ένας εκπρόσωπος της Meta.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς το Instagram και τη Meta, το Instagram τους κατηγορεί για «αδιαφανή, μεροληπτική και υποκριτική επιβολή των δικών τους όρων και πολιτικών». Ταυτόχρονα, ζητά εξηγήσεις έπειτα από χρόνια προσωρινών αναστολών: «Απαιτούμε από το Instagram να σταματήσει αμέσως κάθε διάκριση εις βάρος όσων εμπλέκονται στη βιομηχανία ενηλίκων. Αυτό σημαίνει παροχή πλήρους διαφάνειας και σαφείς εξηγήσεις για τυχόν λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή ή απαγόρευση, τερματισμό των σκιωδών πρακτικών αποκλεισμού και άμεση επαναφορά όλων των λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου του Pornhub, που δεν έχουν παραβιάσει κανέναν από τους όρους και τις πολιτικές του Instagram».

Η επιστολή, που επικυρώθηκε από τον «Συνασπισμό Ελεύθερου Λόγου», το Adult Performance Artists Guild και μια λίστα με περισσότερους από 60 πρωταγωνιστές ταινιών ερωτικού περιεχομένου, αναφέρει ακόμα: «Οι εργάτες της ερωτικής βιομηχανίας και οι ηθοποιοί έχουμε στοχοποιηθεί άδικα με τη μορφή απαγορεύσεων, αναστολών, απώλειας live προνομίων και αφαίρεση περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι προσέχουμε ιδιαίτερα να μην παραβιάζουμε τις οδηγίες κοινότητας του Instagram»

Η συνέχεια, επί της… οθόνης -ή και όχι.

By