Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ιωάννινα: Σύλληψη 42χρονου για διαδικτυακή απάτη

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών

astynomia

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στην σύλληψη ενός 42χρονου άντρα στα Ιωάννινα με την κατηγορία της απάτης και πλαστογραφίας εις βάρος τραπεζικού ιδρύματος και καταστήματος με φωτογραφικά είδη.

Όπως διαπιστώθηκε, άλλαζε συχνά κατοικίες προκειμένου να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός του, ενώ έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφικά είδη και εξοπλισμός μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία είχαν αποκτηθεί παράνομα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία, ο φερόμενος ως δράστης είχε προβεί σε αγορά φωτογραφικών ειδών μεγάλης χρηματικής αξίας από κατάστημα, προσκομίζοντας αλλοιωμένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς.

Στα αποδεικτικά αυτά φαινόταν ότι είχε πραγματοποιηθεί, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας web-banking τραπεζικού ιδρύματος, η μεταφορά του συγκεκριμένου ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό τού δράστη προς τον τραπεζικό λογαριασμό τού εμπόρου των φωτογραφικών ειδών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συναλλαγές μεταφοράς του ποσού που αντιστοιχούσε στην αξία των προϊόντων ουδέποτε εκτελέστηκαν, λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου στον λογαριασμό χρέωσης του 42χρονου. Ο κατηγορούμενος είχε παραποιήσει το αποδεικτικό μεταφοράς των χρημάτων, ώστε να αναγράφεται ψευδώς ότι είχε πραγματοποιηθεί δέσμευση του μεταφερόμενου ποσού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται ενδεχόμενη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By