Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ιορδανία: Ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει πως θα εκτελέσει όλους τους κρατούμενους του ΙΚ

yemeni aeroporiki epidromi

Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ξεκίνησε η Ιορδανία, έπειτα από την δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, από τους ακραίους ισλαμιστές.

Ο νεαρός Ιορδανός θανατώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο, αφού οι τζιχαντιστές τον έκλεισαν σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησαν.

Μάλιστα, όχι μόνο οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών παρακολούθησαν από μια μεγάλη οθόνη την τρομακτική εκτέλεση του άτυχου άντρα, αλλά όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι μαχητές του Ισλαμικούς Κράτους ζήτησαν από τους οπαδούς τους μέσα από το Twitter και μέσω του hashtag #SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig (προτείνετε-έναν-τρόπο-για-να-σκοτώσουμε-το-ιορδανικό-γουρούνι) τις «προτάσεις» τους για την εκτέλεση του νεαρού πιλότου.

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος ζητούσε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του να αποφυλακιστεί η βομβίστρια Σαντζίντα αλ-Ρισάουι, η οποία κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας.

Πάντως, η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει πως θα εκτελέσει όλους τους κρατούμενους που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αν ο 26χρονος πιλότος εκτελείτο από τους άνδρες του ΙΚ.

By