Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Υπ.Υγείας: «Θα διενεργηθεί ΕΔΕ για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας»

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του κοριτσιού καταγγέλλει ότι δεν έχει γίνει ΕΔΕ για το περιστατικό

syntagografisi-giatroi-farmaka

«Θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της τετράχρονης Μελίνας» διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, επτά μέρες μετά τον τραγικό θάνατό του κοριτσιού σε επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια»).

«Το συμβάν θα διερευνηθεί πλήρως, έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν» διαβεβαιώνει το υπουργείο, την ώρα που ο πατέρας της μικρής κατήγγειλε ότι δεν έχει γίνει ούτε ΕΔΕ για το θέμα.

«Πριν σβήσει η πυρκαγιά σε ένα κτίριο στο Νέο Ψυχικό διατάχθηκε ΕΔΕ γιατί όχι στο παιδί μου; Μπορείτε να μού πείτε;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο τραγικός πατέρας επανέλαβε ότι ο γιατρός που έκανε την εγχείριση τού είπε ότι «το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσιάζει βροχόσπασμο. Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ». «Τότε κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος δεν είμαι ανίδεος» ανέφερε.

Από την πλευρά του, το υπουργείο αναφέρει ότι «έχει φροντίσει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν.»

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «είναι πολύ λυπηρό και τραγικό το γεγονός. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει, χωρίς να βγαίνει και να διατυμπανίζει τι κάνει, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, αν υπάρχουν».

By