Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

ΗΠΑ: Άδικη η καταδίκη του Μόρσι

Η απόφαση υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου

Ousted Egyptian President Mohamed Morsi on trial

«Άδικη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών την επιβολή της θανατικής ποινής στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ εκτιμά ότι αυτή η απόφαση υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράτκε, η Ουάσιγκτον εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της για «ακόμα μια μαζική θανατική ποινή».
Παράλληλα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν εξέφρασε σήμερα τη βαθιά του ανησυχία για την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου που επέβαλε τη θανατική ποινή στον Μόρσι και σε άλλους 105 ανθρώπους.

«Ο Μπαν καταλαβαίνει πως η ετυμηγορία είναι εφέσιμη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την διαδικασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χαγκ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Μέση Ανατολή θα βυθισθεί στην αναταραχή, αν εκτελεσθούν στην Αίγυπτο οι θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και σε άλλα κορυφαία στελέχη των ισλαμιστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By