Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

ΗΠΑ: Άρχισε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση της λειτουργίας του Κογκρέσου βρίσκεται επίσημα από σήμερα, Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ξεκίνησε στη Γερουσία η δίκη του προέδρου των ΗΠΑ.

Σε πρώτη φάση, οι γερουσιαστές θα συζητήσουν και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση, αλλά και τις πιθανές τροπολογίες σχετικά με τους κανόνες που θα ακολουθηθούν στη δίκη.

«Φάρσα» και «κυνήγι μαγισσών» χαρακτήρισε ο Τραμπ τη δίκη για την παραπομπή του, από το Νταβός, όπου βρίσκεται για τη διεξαγωγή του 50ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αμέσως μετά την άφιξή του στο Νταβός, γιατί δεν ήταν στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Τραμπ απάντησε:

«Ερχόμαστε να συναντήσουμε παγκόσμιους ηγέτες, τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το κόσμου και θα γυρίσουμε στις ΗΠΑ φέρνοντας φοβερές οικονομικές υποθέσεις. Τα υπόλοιπα είναι απλά φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο», τόνισε.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε σε κίνδυνο το αδιάβλητο των προεδρικών εκλογών και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όταν ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να διεξάγει έρευνα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του -μεταξύ των οποίων και το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν- ενώ ταυτόχρονα παρακρατούσε τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

Στη συνέχεια, τονίζουν οι Δημοκρατικοί, προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα του Κογκρέσου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By