Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΗΠΑ: Αθώος ο Τραμπ για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε, όπως αναμενόταν, τον Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας, κατά την ολοκλήρωση της ιστορικής δίκης με το ερώτημα της καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για τη δεύτερη κατηγορία που αφορά την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, όπου και εκεί ο Τραμπ αθωώθηκε.

Όπως είχε διαφανεί, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Γερουσία έκριναν πως οι καταγγελίες για προσπάθειες του Ντ. Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By