Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατίας στην συντριβή αεροσκάφους

«Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τις γαλλικές, τις γερμανικές και τις ισπανικές αρχές και τους πρόσφεραν τη βοήθειά τους»

germanwingss4

Ενημερώθηκε για την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει βοήθεια.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τις γαλλικές, τις γερμανικές και τις ισπανικές αρχές και τους πρόσφεραν τη βοήθειά τους», δήλωσε η Μπερναντέτ Μίαν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC). «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το στάδιο ότι η συντριβή συνδέεται με την τρομοκρατία», διευκρίνισε η Μίαν.

Η Λίζα Μόνακο, σύμβουλος του Ομπάμα για την εσωτερική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την αεροπορική αυτή τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους συγγενείς τους», πρόσθεσε η Μίαν.

Παράλληλα η Ουάσινγκτον εξετάζει αν επέβαιναν Αμερικανοί πολίτες στο αεροπλάνο, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας καθώς ερευνούν αυτή την τραγωδία», σημείωσε ο Τζεν Ψάκι στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By