Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

ΗΠΑ: Δημοσιογράφος βραβευμένος με Πούλιτζερ παράτησε τη δουλειά του γιατί δεν του εξασφάλιζε τα προς το ζην

Ούτε καν το ενοίκιό του δεν μπορούσε να πληρώσει με το μισθό του

Washington Post Earnings

Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνια η οποία εξέπληξε με την βράβευσή της το 2015 με βραβείο Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση των ΗΠΑ, δεν εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος, καθώς η δουλειά δεν του εξασφάλιζε ούτε καν… το νοίκι του.
Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά επτά δημοσιογράφους, βραβεύτηκε τη Δευτέρα με το βραβείο Πούλιτζερ για έρευνά της για την διαφθορά σε σχολείο της περιοχής, το Centinela Valley Union High School.
Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση για την έρευνα, δεν εργάζεται εδώ και περισσότερους από έξι μήνες ως ρεπόρτερ, καθώς με τον μισθό του δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία, ο κ. Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.
«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες», αναφέρει ο LA Observed.
Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times – οι οποίοι τιμήθηκαν με τρία βραβεία Πούλιτζερ – ότι προτού εγκαταλείψει την θέση του είχε πάρει αύξηση. «Όμως τα χρήματα εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο κ. Κούζνια απέρριψε την ιδέα να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.
Ο ιστότοπος LA Observed επισημαίνει εξάλλου ότι η Daily Breeze τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με άλλο ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By