Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν ζωντανά τα μέλη πληρώματος που είχαν παγιδευτεί στο αναποδογυρισμένο πλοίο

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης για τα τέσσερα μέλη του φορτηγού πλοίου Golden Ray, που είχε αναποδογυρίσει στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή

 

Τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν τη Δευτέρα το πρωί να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του πληρώματος που είχαν παγιδευτεί στο μηχανοστάσιο, μετά από ακρόαση των θορύβων από το εσωτερικό του πλοίου καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας που είχε προηγηθεί.

 

Η κατάσταση των τριών πρώτων που διασώθηκαν ήταν «σχετικά καλή», με δεδομένες τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονταν παγιδευμένοι για αρκετές ώρες. Το γεγονός πως και οι τρεις βρίσκονταν στο ίδιο σημείο διευκόλυνε την επιχείρηση διάσωσης.

Σε ότι αφορά το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ήταν κολλημένο πίσω από ένα γυάλινο περίβλημα στο μηχανοστάσιο του πλοίου, χωρίς να έχει πρόσβαση σε φαγητό ή νερό για περισσότερες από 36 ώρες.

Σημειώνεται πως το νοτιοκορεάτικο φορτηγό πλοίο, που μετέφερε αυτοκίνητα με προορισμό τη Μέση Ανατολή, βρέθηκε αναποδογυρισμένο στις ακτές της Τζόρτζια την Κυριακή.

Σε αυτό βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος και ο καπετάνιος, με τα 20 άτομα να έχουν ήδη διασωθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By