Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Έτοιμο, ό,τι κι αν γίνει» δηλώνει το Πεντάγωνο σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

Ενόψει της εκπνοής ενός τελεσιγράφου από την Πιονγιάνγκ στην Ουάσιγκτον στα τέλη του έτους, το Πεντάγωνο δήλωσε σήμερα «έτοιμο, ό,τι κι αν γίνει» να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

«Η Νότια Κορέα είναι μία από τις περιοχές του κόσμου όπου διατηρούμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας» των στρατευμάτων, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η στρατιωτική συμμαχία της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ είναι «συμπαγής σαν βράχος» διαβεβαίωσε.

«Είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνέβη εδώ και κάποιον καιρό, αυτό συμβαίνει και σήμερα».

Ο αξιωματικός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μετακινήσεις στη Βόρεια Κορέα που να υπονοούν μια νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

«Δεν συζητάμε πληροφορίες, ενδείξεις ή πράγματα όπως αυτό» υπογράμμισε.

«Είμαστε έτοιμοι, ό,τι κι αν γίνει» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ «μπορούν να επαναληφθούν» κι ότι οι δύο χώρες «θα παραμείνουν στη διπλωματική οδό».

Η Πιονγκγιάνγκ όρισε στην Ουάσιγκτον ένα τελεσίγραφο για το τέλος του έτους, υποσχόμενη, ελλείψει προόδου στις μεταξύ τους συζητήσεις, ένα «δώρο Χριστουγέννων» γεμάτο από απειλές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By