Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση έχει 5 δισ. δολ. σε Bitcoin

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους bitcoin στον κόσμο, αλλά σε αντίθεση με άλλους δεν ενδιαφέρονται αν η αξία του ψηφιακού νομίσματος αυξάνεται ή μειώνεται και αυτό γιατί το απόθεμα κατασχέθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και αγορές του dark web.

Τα bitcoin της αμερικανικής κυβέρνησης, αποτελούν ένα θέμα που απασχολούν του έμπορους κρυπτονομισμάτων, επειδή οποιαδήποτε πώληση θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις τιμές ή να προκαλέσει άλλες συνέπειες στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ αργούν να μετατρέψουν το απόθεμα bitcoin σε δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να το πουλήσουν ή περιμένουν το bitcoin να φτάσει σε υψηλές τιμές για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος, αλλά γιατί αποτελεί περισσότερο υποπροϊόν μιας μακράς νομικής διαδικασίας παρά στρατηγικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι μόνο τρεις πρόσφατες κατασχέσεις πρόσθεσαν περισσότερα από 200.000 bitcoin στα ταμεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάλυση. Ακόμη και μετά την πώληση περίπου 20.000 bitcoin, τα αποθέματα των ΗΠΑ εξακολουθούν να αξίζουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το μέγεθος του συνολικού αποθέματος της κυβέρνησης είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο.

Από την κατάσχεση των παράνομων κρυπτονομισμάτων μέχρι την τελική εντολή να ρευστοποιηθούν για μετρητά, η νομική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις, τα έσοδα από τις πωλήσεις της κυβέρνησης προορίζονται για την αποζημίωση των θυμάτων.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες που διερευνούν όλο και πιο εξελιγμένα εγκλήματα μπορούν επίσης να ζητήσουν βοήθεια για την κάλυψη δαπανών για πράγματα όπως τα τέλη αδειοδότησης για λογισμικό κρυπτογράφησης.

By