Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

ΗΠΑ: Κρατούν αποκλεισμένη τη Huawei παρά τις «ικανοποιητικές συζητήσεις» με την Κίνα

Μπορεί οι εμπορικές διαπργματεύσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα να εξελίσσονται ικανοποιητικά και να προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο η πλευρά της Κυβέρνησης Τραμπ επισημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνος, μέχρι να καταλήξουν στη σωστή και για τις δυο πλευρές συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Peter Navaro επισήμανε πως η κινέζικη τεχνολογική εταιρεία Huawei, παραμένει αποκλεισμένη από την ανάπτυξη του δικτύου ασύρματης διασύνδεσης 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο το θέμα είναι περίπλοκο, όπως είπε ο Πρόεδρος. Θα χρειαστεί χρόνος και θέλουμε να καταλήξουμε σε μια σωστή συμφωνία», είπε ο Ναβάρο.

Στο μεταξύ, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei ανέφερε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα από αμερικανικές εταιρείες.

Κι όλα αυτά, ενώ τον Ιούνιο, αρκετές αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Intel και Micron, κατάφεραν να παρακάμψουν το αμερικανικό εμπάργκο στη Huawei και να συνεχίσουν τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αποφεύγοντας την επισήμανση των προϊόντων τους, ως κατασκευασμένων στην Αμερική.

Θυίζεται πως η Ουάσινγκτον έχει βάλει στη μαύρη λίστα τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό για φερόμενες κινήσεις κατασκοπείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By