Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Λευκός αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία Αφροαμερικανού

Ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας

dolofonia-afroamerikanou

Έρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός 50χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα, έχει ξεκινήσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών, ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας. Στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times, ο αστυνομικός διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον Αφροαμερικανό ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο Αφροαμερικανός είχε συλληφθεί στη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας.

Ο αστυνομικός, που με βάση την κατηγορία που αντιμετωπίζει μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή σε κάθειρξη 30 ετών οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.

By