Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

ΗΠΑ: Μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρο ζητούν από τον Μπάιντεν 100 διάσημοι Αφροαμερικανοί

Να υποδείξει μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρο ως υποψήφια ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν 100 διάσημοι Αφροαμερικανοί, ανάμεσά τους ο ράπερ Diddy, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Charlamagne tha God, αλλά και προσωπικότητες του αθλητισμού και της θρησκείας.

«Το να μην επιλέξετε μια μαύρη συνυποψήφια το 2020 σημαίνει ότι θα χάσετε τις εκλογές», γράφουν οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αστέρας του NBA Κρις Πολ.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή, «εδώ και πάρα πολύ καιρό, ζητήσαμε από τις μαύρες γυναίκες να κάνουν τα πάντα. Να κινητοποιήσουν τα στρατεύματα έως να ρισκάρουν την ζωή τους για το Δημοκρατικό Κόμμα, χωρίς αναγνώριση, ούτε σεβασμό, κρατώντας χαμηλό προφίλ και σίγουρα χωρίς να τις στηρίζουμε αρκετά».

«Και εμείς, οι μαύροι άνδρες, είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνες», τονίζουν οι υπογράφοντες απευθυνόμενοι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το όνομα εκείνης που θα τον συνοδεύσει στις κάλπες εναντίον του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, την 3η Νοεμβρίου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει υποσχεθεί από τον Μάρτιο να επιλέξει μία γυναίκα για συνυποψήφιά του, η οποία θα γίνει, σε περίπτωση νίκη τους, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By