Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΗΠΑ: Προς νέα παράταση για τη συνεργασία με την Huawei


Κατά δύο εβδομάδες σχεδιάζει να παρατείνει η διοίκηση Τραμπ την άδεια στις αμερικανικές εταιρείες που τους επιτρέπει να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei Technologies Co Ltd της Κίνας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την παράταση των δύο εβδομάδων, μικρότερη από την προηγούμενη των 90 ημερών, αναμένεται να ακολουθήσει νέα μεγαλύτερης διάρκειας εφόσον ξεπεραστούν κανονιστικά εμπόδια, ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο.

Η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, οπότε λήγει η προηγούμενη.

Εκπρόσωπος της κινεζικής Huawei, του μεγαλύτερου κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακού δικτύου, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει τις φήμες και εικασίες, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι παρατάσεις δίνονται ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας με στόχο την επίτευξη αρχικής συμφωνίας για την επίλυση εμπορικού πολέμου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέταξε την Huawei στην «μαύρη λίστα» υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας «έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», με την εταιρεία να αρνείται τις κατηγορίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By