Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

ΗΠΑ: Ραγδαίες εξελίξεις – Προς παραπομπή ο Τραμπ

Η Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την καθαίρεση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιταχύνονται αφού «υπάρχουν επαρκή στοιχεία».

Οι Δημοκρατικοί, αναμένεται να ψηφίσουν για την παραπομπή του Προέδρου Τραμπ πριν τελειώσει το 2019.

Η Πελόζι είπε ότι από τους ερευνητές έχουν προκύψει στοιχεία που δείχνουν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για δικά του πολιτικά οφέλη, καταπατώντας τον όρκο του στο Σύνταγμα.

Οι Δημοκρατικοί, εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση». Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν από τους νόμιμους ειδικούς την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, για την έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής. Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να ενεργήσουμε».

Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο την δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By