Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΗΠΑ: «Τρίζει» η καρέκλα του υπουργού Άμυνας μετά το «άδειασμα» στον Τραμπ

Ανοιχτό παραμένει το κατά πόσο ο Μαρκ Έσπερ θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, μετά από δήλωση-χρησμό της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση.

Ο Μαρκ Έσπερ δήλωσε ανοιχτά ότι δεν συμφωνεί με την επίκληση του «Νόμου περί Εξέγερσης» ώστε να αναπτυχθούν εν ενεργεία στρατιώτες για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, όπως είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι δεν γνώριζε ότι θα μετείχε και ο ίδιος στη φωτογράφιση που είχε στήσει ο Τραμπ μπροστά από την εκκλησία, με τη Βίβλο στο χέρι, και έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, ρωτήθηκε σήμερα αν ο Έσπερ παραμένει στη θέση του και απάντησε: «Μέχρι τώρα ο υπουργός Έσπερ παραμένει υπουργός Έσπερ και αν ο πρόεδρος χάσει την εμπιστοσύνη του θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον».
Kayleigh_McEnany__3_

Η ΜακΕνάνι είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει τον «Νόμο περί Εξέγερσης», αν χρειαστεί.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο, την Δευτέρα.

«Ήταν νωρίς το απόγευμα. Παρατήρησε ότι δεν είχε γίνει, έδωσε την εντολή», είπε, αναφερόμενη στη βίαιη εκδίωξη των διαδηλωτών από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε εκείνος να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By