Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Υπέγραφε συμφωνητικά μετά την υπουργοποίηση του ο Κατρούγκαλος

Συνολικά 22 ιδιωτικά συμφωνητικά κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 30 Ιανουαρίου – Τι απαντά ο ίδιος

katrougalos giwrgos

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΒΗΜΑ είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

Συνολικά 22 ιδιωτικά συμφωνητικά, που προβλέπουν δικηγορική αμοιβή 12%, για προσφυγές κατά του Δημοσίου κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με το capital.gr.

Σε αυτή την ημερομηνία εμφανίζεται να πρωτοκολλήθηκαν (μπορεί να είχαν κατατεθεί νωρίτερα) στον Δικηγορικό Σύλλογο τα συμφωνητικά, στα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12%, επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Τα συμφωνητικά προκύπτει ότι υπογράφηκαν 26 και 27 Ιανουαρίου, ενώ όλα αφορούσαν υποθέσεις εργαζομένων στον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, που διεκδικούν διαφορές αποδοχών έπειτα από τη μείωση που προέκυψε από το νόμο 4024/2011 και από τη σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία.

Τα συμφωνητικά, για να είναι σε ισχύ, πρέπει να κατατεθούν στην εφορία και τον Δικηγορικό Σύλλογο μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους. Ακόμη, αν η δικηγορική εταιρεία διαλυθεί ή ένα εταιρικό μέλος της αποχωρήσει, πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό.

Με τα συμφωνητικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδιναν εντολή στη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από τη μείωση των κάθε είδους αποδοχών του, λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

Δηλαδή, όπως επισημαίνουν δικηγόροι, ο κ. Κατρούγκαλος ως αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει υποθέσεις, για να στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Πάντως, οι ίδιοι δικηγόροι διευκρίνιζαν ότι είναι σύνηθες στα ιδιωτικά συμφωνητικά να αναγράφεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης της δικαστικής αντιδικίας, η δικηγορική εταιρεία ή ο δικηγόρος θα λάβουν τη συμφωνηθείσα αμοιβή.
Απάντηση στα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ίδιο να υπογράφει εργολαβικές συμφωνίες και μετά την υπουργοποιησή του έδωσε ο Γ. Κατρούγκαλος μέσω Τwitter.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η υπόθεση δεν είναι πλέον ενεργή.
Μάλιστα, δημοσιεύει επιστολή στις 2 Φεβρουαρίου των εντολέων, που αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν την προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων, σημειώνοντας ότι ο κ Κατρούγκαλος είναι υπουργός και τελεί σε αναστολή από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By