Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΥΠΕΞ: Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας

 Στο πλευρό των Γάλλων και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών

ypourgeio-exoterikon

Τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά στο twitter, ενώ λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση

Με ανάρτηση στο twitter σημειώνει: «Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας. Τις δύσκολες αυτές στιγμές είμαστε όλοι Γάλλοι».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας και τον αποτροπιασμό μας για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Οι σκέψεις μας είναι με το γαλλικό λαό και με τις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε ειλικρινά συλλυπητήρια.

Ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, το λίκνο των ιδεών της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας.

Η δράση της βάρβαρης τρομοκρατίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι σε πείσμα των ακραίων εξτρεμιστών, η Γαλλία, ο φάρος των ιδεών του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα συνεχίσει να φωτίζει αδιάκοπα την Ευρώπη και στον κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)